Dragoș Galbur

Partidul Național Moldovenesc

Dragoș Galbur, de meserie medic stomatolog candidează la șefia capitalei, fiind desemnat de Partidul Național Moldovenesc. 

Studii:
Candidatul este licențiat în Medicină (stomatologie) și Drept. Între anii 2012 și 2014 a urmat un program de master în Științe Penale și Criminologie la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și un alt program de master în Managementul Sănătății la The University of Sheffield în Marea Britanie (2016-2020).

Activitatea profesională:

În timpul mandatului Ruxandei Glavan a ocupat poziția de șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău. Anterior, Dragoș Galbur a deținut funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov.  Din 22 octombrie 2022 Dragoș Galbur a fost ales Președinte interimar a formațiunii politice. Ulterior, pe 29 ianuarie 2023 a fost numit Președinte a Partidului Național Moldovenesc. 

Declarația de avere:
În declarația depusă la CEC, candidatul a indicat veniturile salariale, în valoare de 659 354 lei. Totodată, a declarat trei conturi bancare pe care deține aproximativ 14 100 de euro și 10 000 de lei. Alte informații cu privire la bunurile aflate în proprietate nu sunt reflectate.

Participarea în alegerile locale pentru mun.Chișinău:
Dragoș Galbur este la prima sa experiență de participare în cadrul Alegerilor Locale. 

 

Apartenența de partid:

Din 2022, candidatul este afiliat politic cu Partidul Național Moldovenesc. 

Distribuie