Platon Tatiana

Partidul „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”

Platon Tatiana este candidata partidului politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” la alegerile locale generale din municipiul Chișinău. Anterior, a participat la alegerile parlamentare din luna februarie 2019, fiind înaintată de Partidul Șor (din iunie 2023 declarat partid neconstituțional) pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe circumscriptia nr. 50, pentru Europa.
Potrivit surselor media locale, candidata are studii medii de specialitate în domeniul educației. Asta nu a împiedicat-o să ajungă administratoare a Asociației „Pentru Orhei” și Orhei TV, iar în prezent să dețină funcția de vicepreședintă al r. Orhei, responsabilă de domeniul social. Potrivit Ziarului de Gardă, Platon Tatiana se numără printre cei nouă „colaboratori ruși” din R. Moldova, sancționați de autoritățile din Canada pentru pentru acțiuni de destabilizare a țării.

Candidata la șefia capitalei, în declarația de avere depusă la CEC a indicat salariu de funcție în mărime de 246 341.21 lei. În anul 2022, soții Platon au beneficiat de cadouri bănești în sume de 52 000 lei și 26 000 EUR.
La proprietăți, familia Platon a indicat două apartamente în valoare de 308 500 EUR și 681 370 MDL. De asemenea, în posesia acestora se află două automobile (Fiat 1500 și BMW 318), valoare totală a acestora ajung la 43 500 EUR.

Distribuie